baner

Rose Erdutskih vinograda - vino s 5 zvjezdica

Uz popularnu graševinu, još jedno vino Erdutskih vinograda osvaja nepca i srca ljubitelja vina. Sunce, proljetno cvijeće, svijetla žuto zelena boja mlade trave i tek prolistalog lišća, obilje feromona u zraku podižu dobro raspoloženje. Premda je proljeće tek stiglo, gotovo ljetne temperature ovih dana mame na uživanje u laganom ispijanju dobro ohlađenog vina na ljetnim terasama. Nježna ružičasta boja Rosea odlično se uklapa u kolorit i ugođaj.

Erdutski vinogradi tradicionalno proizvode rose od pinota crnog. Pokazalo se to kao pun pogodak, budući da pinot crni u erdutskom terroiru daje ono najbolje u baš u obliku rosea. Rose 2017 je u studenom 2017. prvi puta predstavljen na sajmu vina u Hong Kongu.

Ono što slijedi na njegovom putu najavljeno je već tom prilikom – od brojnih kušatelja ocijenjen je kao jedan od najboljih rosea na cijelom sajmu (preko 1.000 izlagača iz 38 država svijeta uključujući Francusku, Italiju, Španjolsku, Australiju, Argentinu i dr.). Da se ne radi o slučajnoj priči, potvrđeno je na najvećem talijanskom sajmu vina i jednom od najvećih europskih sajmova vina – Vinitaly 2018, koji je održan od 14-18.4.2018 u Veroni, na kojemu izlaže preko 4.500 izlagača. Erdutski vinogradi sudjelovali su na sajmu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Rose 2017 Erdutskih vinograda ocijenjen je s 90 bodova i uvršten je u knjigu vina s pet zvjezdica (THE BOOK of 5 Star Wines)! Na sajmu je uz rose prvi put predstavljena i vrhunska graševina berbe 2017, koja je bila vrlo zapažena svojim voćno-cvjetnim aromama, svježinom, tipičnom podunavskom mineralnosti i punoćom okusa. Rose 2017 je svijetlo ružičaste boje provansalskog stila, izraženih voćnih aroma maline, crvenog ribiza i borovnice, uravnoteženog okusa, usklađenog odnosa kiselina i šećera.  Za ljubitelje suhih rose vina, tu je Rose berbe 2016. od pinota crnog, nježne roza boje, izražene voćnosti, mineralnosti i svježine. Simfoniju okusa skladateljice Melite Rumbak možete kušati u svakoj čaši vina Erdutskih vinograda.

8c6690aa35dfb2335b20
Db2fcc49fc616f5f3287

Ženski zbor Brevis iz Osijeka

Ženski zbor Brevis iz Osijeka

Ženski zbor Brevis iz Osijeka, poznat po svojim nastupima u dvoranama Carnegie Hall u New Yorku, Grand Philharmonic Hall u Sankt Peterburgu i Sydney Opera House u Sydneyu je snimao u nedjelju 20.9.2020. svoj video spot u kompleksu Erdutskih vinograda! Slike govore više od riječi...

Opširnije