Prva gastro radionica chefa Ivana Đukića je održana u Erdutu!
12. VELJAČA 2024.
Erdutski vinogradi su 10. veljače 2024. godine, uz poznatog osječkog chefa Ivana Đukića, organizirali prvu gastro radionicu izrade kanapea.
Ivan Đukić, poznati je osječki chef, dugi niz godina bio je šef kuhinje u restoranu Lipov hlad u Osijeku, a trenutno priprema veliko otvorenje restorana Schampini na osječkoj promenadi nedaleko hotela Osijek. Magistar povijesti i sommelier, Hrvoje Pavić, pjenušcem Meandar marke Vina Erdut je dočekao polaznike, a potom ih je u kratkoj šetnji prije radionice upoznao s najvažnijim povijesnim osobama i legendama Erdutskih vinograda. Uz stručno vodstvo razgledali su Stari podrum, upoznali najvažnije detalje o dvorcu Adamovich – Cseh, prošetali kroz klanter do najljepšeg vidikovca u Hrvatskom Podunavlju te za kraj vidjeli Veliku bačvu, najveću vinsku drvenu bačvu na svijetu u upotrebi, zapremine 75 000 litara. Obilazak je završio u dvorcu Adamovich – Cseh gdje je goste čekao chef Ivan Đukić uz pripremljene stolove za izradu i serviranje izrađenih kanapea. Pripremali su se sljedeći kanapei: Tapas slavonske ravni, sljubljen s kvalitetnim Tramincem marke Vina Erdut; Kanape sa šokačkim sirom i voćem koji se izvrsno sljubio s Pinot Grigiom marke Vina Erdut; Erdutska rolica sljubljena s vrhunskom Graševinom marke Vina Erdut te Snašina košarica koja je sljubljena s vrhunskim Merlotom marke Vina Erdut. Chef Đukić se prilikom kreiranja jelovnika i izbora namirnica vodio odrednicama kraja u kojem se nalazimo te je uz naše sommeliere kreirao pripadajuću vinsku kartu za sljubljivanje hrane i vina. Po završetku radionice, polaznici radionice su sjeli za svečano ukrašen blagovaonski stol u dvorcu te ih je sommelier Hrvoje Pavić uz chefa Ivana Đukića vodio u sljubljivanju izrađenih kanapea i vina, a sve u duhu nadolazećeg Valentinova. Polaznici radionice su sretni i zadovoljni otišli svojim kućama ponajviše iz razloga što su dobili ideje kako na kreativniji način pristupiti namirnicama koje se nalaze nadohvat ruke.