baner

Premium serija

Traminac mirisavi, predikatno vino, ledena berba 0,50 l

Traminac mirisavi, predikatno vino, ledena berba 0,50 l

Vino proizvedeno od smrznutih bobica grožđa s najboljih položaja Erdutskog vinogorja, s mjesta gdje Dunav ljubi nebo. Ovo vino krasi zlatno žuta boja, te izražene medne mirisne note karakteristične za predikatna vina. U mirisu prevladava divlja ruža što vinu daje posebnu čar. Okus je pun, bogat, ugodan i potpuno harmoničan, što pričinjava poseban užitak pri njegovoj konzumaciji. Poslužuje se kao aperitiv i uz deserte, na temperaturi 10 °C.

Graševina

Graševina

Kvalitetno vino proizvedeno je iz vlastitih vinograda s terasa okruženih Dunavom. Karakteristične je svijetlo žute boje sa zelenkastim sjajem te prepoznatljive sortne arome

Preporuka

Preporuka

Vino se izvrsno sljubljuje s tradicijskim slavonskim jelima. No, svakako dobro odgovara i uz jela od bijelog mesa te tjesteninu.

Temperatura serviranja

Temperatura serviranja

Servirati rashlađeno na temperaturi 10-12 °C.

Vinograd

Vinograd

Grožđe ubrano u zreloj fazi s položaja Busija. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 140 metara. Zbog blagosti reljefa vinogradi su cjelodnevno osunčani što osigurava iznimnu kakvoću grožđa.

Vinifikacija

Vinifikacija

Proizvodi se od grožđa s odabranih položaja našeg vinograda u vrijeme tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša i dobiveni mošt se taloži 24h na niskim temperaturama. Mošt se dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija u trajanju 7-10 dana na temperaturi 15-18 C.

Dozrijevanje

Dozrijevanje

Vino dozrijeva u inox tankovima te u hrastovim bačvama.

Potencijal dozrijevanja

Potencijal dozrijevanja

Vino je najbolje konzumirati odmah ili čuvati maksimalno dvije godine u odgovarajućim uvjetima.

Nagrade

Nagrade

GAST Split 2017. – Graševina – zlatna medalja
BEOWINE FAIR 2015. – Graševina – zlatna medalja
MOSTARSKI SAJAM 2015. – Graševina – srebrena medalja

Pakiranje

Pakiranje

0,75 l

  • Preporuka

    Preporuka

    Vino se izvrsno sljubljuje s tradicijskim slavonskim jelima. No, svakako dobro odgovara i uz jela od bijelog mesa te tjesteninu.

  • Temperatura serviranja

    Temperatura serviranja

    Servirati rashlađeno na temperaturi 10-12 °C.

  • Vinograd

    Vinograd

    Grožđe ubrano u zreloj fazi s položaja Busija. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 140 metara. Zbog blagosti reljefa vinogradi su cjelodnevno osunčani što osigurava iznimnu kakvoću grožđa.

  • Vinifikacija

    Vinifikacija

    Proizvodi se od grožđa s odabranih položaja našeg vinograda u vrijeme tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša i dobiveni mošt se taloži 24h na niskim temperaturama. Mošt se dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija u trajanju 7-10 dana na temperaturi 15-18 C.

  • Dozrijevanje

    Dozrijevanje

    Vino dozrijeva u inox tankovima te u hrastovim bačvama.

  • Potencijal dozrijevanja

    Potencijal dozrijevanja

    Vino je najbolje konzumirati odmah ili čuvati maksimalno dvije godine u odgovarajućim uvjetima.

  • Nagrade

    Nagrade

    GAST Split 2017. – Graševina – zlatna medalja
    BEOWINE FAIR 2015. – Graševina – zlatna medalja
    MOSTARSKI SAJAM 2015. – Graševina – srebrena medalja

  • Pakiranje

    Pakiranje

    0,75 l

    Chardonnay

    Chardonnay

    Vino karakterizira zeleno-žuta boja s mirisom zrelog bijelog voća. Boju i miris duguje erdutskom terroiru oblikovanim moćnim Dunavom.

    Preporuka

    Preporuka

    Sljubiti s tjesteninom, bijelim mesom te ribom.

    Temperatura serviranja

    Temperatura serviranja

    Poslužiti rashlađeno od 10 – 12 °C.

    Vinograd

    Vinograd

    Grožđe ubrano s položaja Mali Varod, na najisturenijem djelu erdutskog poluotoka u Dunavu. Mali Varod je vinogradarski položaj preko 300 godina.

    Vinifikacija

    Vinifikacija

    Proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Ubrano u vrijeme pune tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša, zatim se mošt dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija.

    Dozrijevanje

    Dozrijevanje

    Prvo dozrijeva u inox spremnicima, a potom u hrastovim bačvama. Hrastove bačve doprinose skladnosti boje, okusa i mirisa čuvenog erdutskog chardonnaya

    Potencijal dozrijevanja

    Potencijal dozrijevanja

    Vino je spremno za piće odmah, ali izvrsnu harmoniju okusa i mirisa postiže i kada se čuva nekoliko godina.

    Pakiranje

    Pakiranje

    0,75 l

    • Preporuka

      Preporuka

      Sljubiti s tjesteninom, bijelim mesom te ribom.

    • Temperatura serviranja

      Temperatura serviranja

      Poslužiti rashlađeno od 10 – 12 °C.

    • Vinograd

      Vinograd

      Grožđe ubrano s položaja Mali Varod, na najisturenijem djelu erdutskog poluotoka u Dunavu. Mali Varod je vinogradarski položaj preko 300 godina.

    • Vinifikacija

      Vinifikacija

      Proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Ubrano u vrijeme pune tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša, zatim se mošt dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija.

    • Dozrijevanje

      Dozrijevanje

      Prvo dozrijeva u inox spremnicima, a potom u hrastovim bačvama. Hrastove bačve doprinose skladnosti boje, okusa i mirisa čuvenog erdutskog chardonnaya

    • Potencijal dozrijevanja

      Potencijal dozrijevanja

      Vino je spremno za piće odmah, ali izvrsnu harmoniju okusa i mirisa postiže i kada se čuva nekoliko godina.

    • Pakiranje

      Pakiranje

      0,75 l

      Traminac mirisavi, kvalitetno bijelo vino 0,75l

      Traminac mirisavi, kvalitetno bijelo vino 0,75l

      Vino osebujnog mirisa i muškatne arome. Osunčane dunavske padine ovom vinu daju specifičan pečat podneblja.

      Preporuka

      Preporuka

      Servirati uz topla predjela te lagane deserte.

      Temperatura serviranja

      Temperatura serviranja

      Servirati ohlađeno na temperaturi od 10 – 12 °C.

      Vinograd

      Vinograd

      Grožđe uzgojeno i odnjegovano na položaju Busija na obroncima Daljske planine.

      Vinifikacija

      Vinifikacija

      Mošt kontrolirano fermentira u inox tankovima. Kontroliranom fermentacijom ističemo najbolje sortne karakteristike tramnica.

      Dozrijevanje

      Dozrijevanje

      Dozrijevanje u inox spremnicima.

      Potencijal dozrijevanja

      Potencijal dozrijevanja

      Vino odmah spremno za konzumaciji, ali pogodno i za dozrijevanje u buteljama.

      Pakiranje

      Pakiranje

      Butelje – 0,75 l

      • Preporuka

        Preporuka

        Servirati uz topla predjela te lagane deserte.

      • Temperatura serviranja

        Temperatura serviranja

        Servirati ohlađeno na temperaturi od 10 – 12 °C.

      • Vinograd

        Vinograd

        Grožđe uzgojeno i odnjegovano na položaju Busija na obroncima Daljske planine.

      • Vinifikacija

        Vinifikacija

        Mošt kontrolirano fermentira u inox tankovima. Kontroliranom fermentacijom ističemo najbolje sortne karakteristike tramnica.

      • Dozrijevanje

        Dozrijevanje

        Dozrijevanje u inox spremnicima.

      • Potencijal dozrijevanja

        Potencijal dozrijevanja

        Vino odmah spremno za konzumaciji, ali pogodno i za dozrijevanje u buteljama.

      • Pakiranje

        Pakiranje

        Butelje – 0,75 l

        Merlot, vrhunsko crno vino

        Merlot, vrhunsko crno vino

        Harmonično, meko i pitko vino. U potpunoj zrelosti ima miris suhe šljive i crnog ribizla.

        Preporuka

        Preporuka

        Prija uz jela od slavonske divljači.

        Temperatura serviranja

        Temperatura serviranja

        Poslužiti na 18 °C.

        Vinograd

        Vinograd

        Grožđe uzgojeno u vlastitom vinogradu na obroncima Daljske planine, položaj Kraljevo brdo.

        Vinifikacija

        Vinifikacija

        Grožđe zbog temperature ubrano noću. Maceracija u trajanju od 10 do 14 dana obavljena u vinifikatorima, a fermentacija u inox spremnicima.

        Dozrijevanje

        Dozrijevanje

        Vino dozrijeva u barique bačvama u drvenom podrumu.

        Potencijal dozrijevanja

        Potencijal dozrijevanja

        Merlot najbolje rezultate pokazuje nakon četverogodišnjeg dozrijevanja, no obara s nogu i kada se konzumira odmah.

        Pakiranje

        Pakiranje

        0,75 l

        • Preporuka

          Preporuka

          Prija uz jela od slavonske divljači.

        • Temperatura serviranja

          Temperatura serviranja

          Poslužiti na 18 °C.

        • Vinograd

          Vinograd

          Grožđe uzgojeno u vlastitom vinogradu na obroncima Daljske planine, položaj Kraljevo brdo.

        • Vinifikacija

          Vinifikacija

          Grožđe zbog temperature ubrano noću. Maceracija u trajanju od 10 do 14 dana obavljena u vinifikatorima, a fermentacija u inox spremnicima.

        • Dozrijevanje

          Dozrijevanje

          Vino dozrijeva u barique bačvama u drvenom podrumu.

        • Potencijal dozrijevanja

          Potencijal dozrijevanja

          Merlot najbolje rezultate pokazuje nakon četverogodišnjeg dozrijevanja, no obara s nogu i kada se konzumira odmah.

        • Pakiranje

          Pakiranje

          0,75 l