Prva sushi radionica chefa Gorana Kuncea je 20. travnja 2024. godine održana u Erdutu
22. TRAVANJ 2024.
Erdutski vinogradi su ključ razvoja eno-gastro ponude u Erdutskom vinogorju, a to su još jednom dokazali i inovativnim pristupom u sljubljivanju hrane i vina. Tijekom travnja održana je prva sushi radionica sushi majstora Gorana Kuncea u Erdutu. Goran Kunce je mladi chef koji je zagrebačku vrevu zamijenio Slavonijom. Nakon zagrebačkih restorana Bota Šare i Pod zidom, okušao se kao glavni kuhar u novootvorenom restoranu Franz Koch u osječkoj Tvrđi. Restoran Franz Koch jedini je osječki, a ujedno i slavonski restoran sa suvremenim pristupom kuhinji Dalekog istoka.
Kunce je inovativnim pristupom i vrijednim radom postigao da se osječka publika ponovno zaljubi u azijsku hranu. Iz tih razloga i Erdutski vinogradi su odlučili chefu Goranu Kunceu omogućiti pripremu hrane i mentoriranje polaznika sushi radionice u dvorcu Adamovich – Cseh u Erdutu. Magistar povijesti, Hrvoje Pavić, u kratkoj šetnji upoznao je polaznike radionice s najvažnijim povijesnim osobama i legendama Erdutskih vinograda. Uz stručno vodstvo razgledali su Stari podrum, upoznali najvažnije detalje o dvorcu Adamovich – Cseh, prošetali kroz klanter do najljepšeg vidikovca u Hrvatskom Podunavlju te za kraj vidjeli Veliku bačvu, najveću vinsku drvenu bačvu na svijetu u upotrebi, zapremine 75 000 litara. Obilazak je završio u dvorcu Adamovich – Cseh gdje je goste čekao chef Goran Kunce spreman za mentoriranje prve erdutske sushi radionice. Gosti su pripremali i s vinom sljubljivali sljedeće sushije: sushi od lososa (URAMAKI) sljubljen s polusuhim vrhunskim Pinot Grigiom marke Vina Erdut, sushi od tune (FUTOMAKI) sljubljen s pjenušcem Meandar marke Vina Erdut te povrtni sushi na bazi kiwija (HOSOMAKI) sljubljen s kvalitetnim Chardonnayom marke Vina Erdut. Radionica je imala izniman odaziv, a oduševljenje polaznika i voditelja bilo je obostrano stoga se veselimo jeseni za kada je planirana sljedeća sushi radionica.