baner

Erdutski vinogradi sudjelovali na srpanjskom izdanju Večeri vina i umjetnosti

8. srpanj 2024.

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije duže od desetljeća uspješno organizira Večer vina i umjetnosti, manifestaciju koja je postala osječka tradicija, u kojoj Osječani i njihovi gosti mogu kušati vina vinara iz Osječko-baranjske županije, ali i iz drugih slavonskih vinorodnih županija. Srpanjsko izdanje Večeri vina i umjetnosti po prvi je puta trajalo dva dana, u petak 5. te subotu 6. srpnja, bilo je svojevrsna kruna Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije. Županije sa četiri vinogorja: baranjskim, đakovačkim, feričanačkim te erdutskim. 

Opširnije

Održana posljednja slikarska radionica u proljetno - ljetnoj sezoni

30. LIPANJ 2024.

Vidikovac Erdutskih vinograda tijekom prve polovice ove godine je poslužio kao inspiracija polaznicima naših slikarskih radionica Erdut Wine, Paint and Art. Radionice su okupile velik broj ljubitelja dobre kapljice, s istančanim smislom za lijepu umjetnost. Veći dio polaznika naših radionica su bile dame koje su spremno odvojile subotnje poslijepodne za uživanje u sljubljivanju vina i umjetnosti.

Opširnije

Graševina Erdutskih vinograda srebrna i brončana na Decanteru

20. LIPANJ 2024.

Javnosti najpoznatije svjetsko ocjenjivanje vina je svakako Decanter World Wine Awards ili skraćeno Decanter, koje se već dva desetljeća održava u Londonu. Hrvatska vina posljednjih godina ostvaruju zaista zapažene rezultate na navedenom natjecanju što se je odrazilo i na ugled hrvatskih vina u svijetu. 

Opširnije

Graševina Erdutskih vinograda zlatna i srebrena na međunarodnim i domaćim ocjenjivanima vina

14. LIPANJ 2024.

Kalendarski kraj proljeća u vinskom svijetu bogat je ocjenjivanjima vina što je zapravo uvod u ljetnu sezonu te veću potražnju i preporuku za konzumaciju vina tijekom ljetne sezone. Prošla 2023. godina bila je izuzetno vinogradarski zahtjevna i izazovna godina tijekom koje su vremenske prilike često bile neprilike, ali je erdutski terroir odradio svoje. Spoj moćnog Dunava i vrijednih ruku erdutskih vinogradara očuvali su naše vinograde i omogućili su našim enolozima i podrumarima stvaranje i njegovanje najboljih vina.

Opširnije