baner

Odabrana serija

Graševina, kvalitetno bijelo vino 0,75 l

Graševina, kvalitetno bijelo vino 0,75 l

Kvalitetno vino proizvedeno je iz vlastitih vinograda s terasa okruženih Dunavom. Karakteristične je svijetlo žute boje sa zelenkastim sjajem te prepoznatljive sortne arome

Preporuka

Preporuka

Vino se izvrsno sljubljuje s tradicijskim slavonskim jelima. No, svakako dobro odgovara i uz jela od bijelog mesa te tjesteninu.

Temperatura serviranja

Temperatura serviranja

Servirati rashlađeno na temperaturi 10-12 °C.

Vinograd

Vinograd

Grožđe ubrano u zreloj fazi s položaja Busija. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 140 metara. Zbog blagosti reljefa vinogradi su cjelodnevno osunčani što osigurava iznimnu kakvoću grožđa.

Vinifikacija

Vinifikacija

Proizvodi se od grožđa s odabranih položaja našeg vinograda u vrijeme tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša i dobiveni mošt se taloži 24h na niskim temperaturama. Mošt se dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija u trajanju 7-10 dana na temperaturi 15-18 C.

Dozrijevanje

Dozrijevanje

Vino dozrijeva u inox tankovima te u hrastovim bačvama.

Potencijal dozrijevanja

Potencijal dozrijevanja

Vino je najbolje konzumirati odmah ili čuvati maksimalno dvije godine u odgovarajućim uvjetima.

Pakiranje

Pakiranje

0,75 l

  • Preporuka

    Preporuka

    Vino se izvrsno sljubljuje s tradicijskim slavonskim jelima. No, svakako dobro odgovara i uz jela od bijelog mesa te tjesteninu.

  • Temperatura serviranja

    Temperatura serviranja

    Servirati rashlađeno na temperaturi 10-12 °C.

  • Vinograd

    Vinograd

    Grožđe ubrano u zreloj fazi s položaja Busija. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 140 metara. Zbog blagosti reljefa vinogradi su cjelodnevno osunčani što osigurava iznimnu kakvoću grožđa.

  • Vinifikacija

    Vinifikacija

    Proizvodi se od grožđa s odabranih položaja našeg vinograda u vrijeme tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša i dobiveni mošt se taloži 24h na niskim temperaturama. Mošt se dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija u trajanju 7-10 dana na temperaturi 15-18 C.

  • Dozrijevanje

    Dozrijevanje

    Vino dozrijeva u inox tankovima te u hrastovim bačvama.

  • Potencijal dozrijevanja

    Potencijal dozrijevanja

    Vino je najbolje konzumirati odmah ili čuvati maksimalno dvije godine u odgovarajućim uvjetima.

  • Pakiranje

    Pakiranje

    0,75 l

    Chardonnay, kvalitetno bijelo vino 0,75 l

    Chardonnay, kvalitetno bijelo vino 0,75 l

    Vino karakterizira zeleno-žuta boja s mirisom zrelog bijelog voća. Boju i miris duguje erdutskom terroiru oblikovanim moćnim Dunavom.

    Preporuka

    Preporuka

    Sljubiti s tjesteninom, bijelim mesom te ribom.

    Temperatura serviranja

    Temperatura serviranja

    Poslužiti rashlađeno od 10 – 12 °C.

    Vinograd

    Vinograd

    Grožđe ubrano s položaja Mali Varod, na najisturenijem djelu erdutskog poluotoka u Dunavu. Mali Varod je vinogradarski položaj preko 300 godina.

    Vinifikacija

    Vinifikacija

    Proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Ubrano u vrijeme pune tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša, zatim se mošt dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija.

    Dozrijevanje

    Dozrijevanje

    Prvo dozrijeva u inox spremnicima, a potom u hrastovim bačvama. Hrastove bačve doprinose skladnosti boje, okusa i mirisa čuvenog erdutskog chardonnaya

    Potencijal dozrijevanja

    Potencijal dozrijevanja

    Vino je spremno za piće odmah, ali izvrsnu harmoniju okusa i mirisa postiže i kada se čuva nekoliko godina.

    Pakiranje

    Pakiranje

    0,75 l

    • Preporuka

      Preporuka

      Sljubiti s tjesteninom, bijelim mesom te ribom.

    • Temperatura serviranja

      Temperatura serviranja

      Poslužiti rashlađeno od 10 – 12 °C.

    • Vinograd

      Vinograd

      Grožđe ubrano s položaja Mali Varod, na najisturenijem djelu erdutskog poluotoka u Dunavu. Mali Varod je vinogradarski položaj preko 300 godina.

    • Vinifikacija

      Vinifikacija

      Proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Ubrano u vrijeme pune tehnološke zrelosti grožđa. Grožđe se preša, zatim se mošt dekantira u inox tankove gdje se odvija kontrolirana fermentacija.

    • Dozrijevanje

      Dozrijevanje

      Prvo dozrijeva u inox spremnicima, a potom u hrastovim bačvama. Hrastove bačve doprinose skladnosti boje, okusa i mirisa čuvenog erdutskog chardonnaya

    • Potencijal dozrijevanja

      Potencijal dozrijevanja

      Vino je spremno za piće odmah, ali izvrsnu harmoniju okusa i mirisa postiže i kada se čuva nekoliko godina.

    • Pakiranje

      Pakiranje

      0,75 l

      Rajnski rizling, kvalitetno bijelo vino 0,75 l

      Rajnski rizling, kvalitetno bijelo vino 0,75 l

      Snažno svježe vino proizvedeno od grožđa ubranog s blagih padina uz Dunav. Zelenkasto-žuta boja naglašava sortne karakteristike. Mirisom dominiraju kompleksni voćni mirisi. U bogatom mirisu osjeti se marelica, breskva i ruža.

      Preporuka

      Preporuka

      Preporuča se uz plodove mora, puževe, divljač, dimljenu ribu, pečenu i kuhanu ribu, šparoge i bijelo meso.

      Temperatura serviranja

      Temperatura serviranja

      Servirati rashlađeno na temperaturi od 10-12 ºC.

      Vinograd

      Vinograd

      Grožđe sorte  ubrano je s položaja Busija. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 130 metara . Blagost reljefa osigurava  cjelodnevnu osunčanost vinograda, to se reflektira u izvrsnoj kvaliteti ubranog grožđa.

      Vinifikacija

      Vinifikacija

      Nakon prešanja kontrolirana fermentacija odvija se u inox tankovima.

      Dozrijevanje

      Dozrijevanje

      Vino dozrijeva u inox spremnicima i hrastovim bačvama.

      Potencijal dozrijevanja

      Potencijal dozrijevanja

      Zahvaljujući visokoj kiselosti vino ima dobar potencijal dozrijevanja.

      Pakiranje

      Pakiranje

      0,75 l

      • Preporuka

        Preporuka

        Preporuča se uz plodove mora, puževe, divljač, dimljenu ribu, pečenu i kuhanu ribu, šparoge i bijelo meso.

      • Temperatura serviranja

        Temperatura serviranja

        Servirati rashlađeno na temperaturi od 10-12 ºC.

      • Vinograd

        Vinograd

        Grožđe sorte  ubrano je s položaja Busija. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 130 metara . Blagost reljefa osigurava  cjelodnevnu osunčanost vinograda, to se reflektira u izvrsnoj kvaliteti ubranog grožđa.

      • Vinifikacija

        Vinifikacija

        Nakon prešanja kontrolirana fermentacija odvija se u inox tankovima.

      • Dozrijevanje

        Dozrijevanje

        Vino dozrijeva u inox spremnicima i hrastovim bačvama.

      • Potencijal dozrijevanja

        Potencijal dozrijevanja

        Zahvaljujući visokoj kiselosti vino ima dobar potencijal dozrijevanja.

      • Pakiranje

        Pakiranje

        0,75 l

        Rose, kvalitetno vino 0,75 l

        Rose, kvalitetno vino 0,75 l

        Erdutski Rose napravljen je od sorte Pinot crni. Erdutske trešnje poznate su u cijeloj Slavoniji, boja erdutskih trešanja prelijeva se u nježne boje erdutskog Rosea.

        Preporuka

        Preporuka

        Ugodno i osvježavajuće vino u ljetnim mjesecima sljubljuje se s jelima mediteranske i egzotične kuhinje kao i sa slasticama od sira.

        Temperatura serviranja

        Temperatura serviranja

        Preporučeno servirati rashlađeno na temperaturi 10-12 ºC.

        Vinograd

        Vinograd

        Grožđe sorte Pinot crni ubrano je s položaja Kraljevo brdo. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 160 metara. Blagost reljefa osigurava  cjelodnevnu osunčanost vinograda, to se reflektira u izvrsnoj kvaliteti ubranog grožđa.

        Vinifikacija

        Vinifikacija

        Rose nastaje muljanjem grožđa kao za crna vina i kratkom hladnom maceracijom. Mošt ostaje u kontaktu s kožicom od 24 do 48 sati. Intenzitet boje određen je duljinom kontakta mošta s kožicom. Zatim se mošt ocijedi i odvojeno fermentira u tom procesu događa se vinifikacija.

        Dozrijevanje

        Dozrijevanje

        Vino dozrijeva u inox tankovima.

        Potencijal dozrijevanja

        Potencijal dozrijevanja

        Najbolje konzumirati odmah ili čuvati maksimalno dvije godine u odgovarajućim uvjetima.

        Nagrade

        Nagrade

        1. – srebro – Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije
        Pakiranje

        Pakiranje

        Butelja - 0,75 l

        • Preporuka

          Preporuka

          Ugodno i osvježavajuće vino u ljetnim mjesecima sljubljuje se s jelima mediteranske i egzotične kuhinje kao i sa slasticama od sira.

        • Temperatura serviranja

          Temperatura serviranja

          Preporučeno servirati rashlađeno na temperaturi 10-12 ºC.

        • Vinograd

          Vinograd

          Grožđe sorte Pinot crni ubrano je s položaja Kraljevo brdo. Položaj se nalazi na nadmorskoj visini 160 metara. Blagost reljefa osigurava  cjelodnevnu osunčanost vinograda, to se reflektira u izvrsnoj kvaliteti ubranog grožđa.

        • Vinifikacija

          Vinifikacija

          Rose nastaje muljanjem grožđa kao za crna vina i kratkom hladnom maceracijom. Mošt ostaje u kontaktu s kožicom od 24 do 48 sati. Intenzitet boje određen je duljinom kontakta mošta s kožicom. Zatim se mošt ocijedi i odvojeno fermentira u tom procesu događa se vinifikacija.

        • Dozrijevanje

          Dozrijevanje

          Vino dozrijeva u inox tankovima.

        • Potencijal dozrijevanja

          Potencijal dozrijevanja

          Najbolje konzumirati odmah ili čuvati maksimalno dvije godine u odgovarajućim uvjetima.

        • Nagrade

          Nagrade

          1. – srebro – Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije
        • Pakiranje

          Pakiranje

          Butelja - 0,75 l

          ZWEIGELT, kvalitetno crno vino

          ZWEIGELT, kvalitetno crno vino

          Prepoznatljivo, profinjeno i pitko vino koje kojeg karakterizira izražena i dopadljiva aroma po višnji maraski.

          Preporuka

          Preporuka

          Prija uz oštra i tamna jela, pogotovo uz jela od slavonske divljači.

          Temperatura serviranja

          Temperatura serviranja

          Poslužiti na 16 °C.

          Vinograd

          Vinograd

          Grožđe uzgojeno u vlastitom vinogradu na obroncima Daljske planine, položaj Busija.

          Vinifikacija

          Vinifikacija

          Grožđe zbog temperature ubrano noću. Maceracija u trajanju od 10 do 14 dana obavljena u vinifikatorima, a fermentacija u inox spremnicima.

          Dozrijevanje

          Dozrijevanje

          Vino dozrijeva u hrastovim bačvama u drvenom podrumu.

          Potencijal dozrijevanja

          Potencijal dozrijevanja

          Dozrijevanjem vino postaje harmoničnije.

          Pakiranje

          Pakiranje

          0,75 l

          • Preporuka

            Preporuka

            Prija uz oštra i tamna jela, pogotovo uz jela od slavonske divljači.

          • Temperatura serviranja

            Temperatura serviranja

            Poslužiti na 16 °C.

          • Vinograd

            Vinograd

            Grožđe uzgojeno u vlastitom vinogradu na obroncima Daljske planine, položaj Busija.

          • Vinifikacija

            Vinifikacija

            Grožđe zbog temperature ubrano noću. Maceracija u trajanju od 10 do 14 dana obavljena u vinifikatorima, a fermentacija u inox spremnicima.

          • Dozrijevanje

            Dozrijevanje

            Vino dozrijeva u hrastovim bačvama u drvenom podrumu.

          • Potencijal dozrijevanja

            Potencijal dozrijevanja

            Dozrijevanjem vino postaje harmoničnije.

          • Pakiranje

            Pakiranje

            0,75 l

            Cabarnet Sauvignon, kvalitetno crno vino 0,75 l

            Cabarnet Sauvignon, kvalitetno crno vino 0,75 l

            Vino tamno crvene boje s divnim i izraženim sortnim mirisom koji podsjeća na crni ribizl.

            Preporuka

            Preporuka

            Prija uz tamna mesa i jača jela od divljači, gljiva te aromatične sireve.

            Temperatura serviranja

            Temperatura serviranja

            Servirati na temperaturi od 18 °C.

            Vinograd

            Vinograd

            Grožđe ubrano u zreloj fazi s obronaka Daljske planine, položaja Kraljevo brdo. Iznimna kakvoća osigurana je strojnom obradom vinograda te stalnim nadzorom kvalitete proizvodnog procesa.

            Vinifikacija

            Vinifikacija

            Grožđe je ubrano tijekom noći kako temperatura u bobici grožđa nebi bila previsoka. Maceracija traje od 10 do 14 dana u vinifikatorima. Zatim slijedi fermentacija u inox spremnicima.

            Dozrijevanje

            Dozrijevanje

            Cabernet Sauvignon svoju puninu dobiva u hrastovim bačvama u podrumima erdutske vinarije.

            Potencijal dozrijevanja

            Potencijal dozrijevanja

            Vino je najbolje konzumirati između druge i četvrte godine jer tada postiže izuzetnu harmoničnost.

            Pakiranje

            Pakiranje

            Butelja - 0,75 l

            • Preporuka

              Preporuka

              Prija uz tamna mesa i jača jela od divljači, gljiva te aromatične sireve.

            • Temperatura serviranja

              Temperatura serviranja

              Servirati na temperaturi od 18 °C.

            • Vinograd

              Vinograd

              Grožđe ubrano u zreloj fazi s obronaka Daljske planine, položaja Kraljevo brdo. Iznimna kakvoća osigurana je strojnom obradom vinograda te stalnim nadzorom kvalitete proizvodnog procesa.

            • Vinifikacija

              Vinifikacija

              Grožđe je ubrano tijekom noći kako temperatura u bobici grožđa nebi bila previsoka. Maceracija traje od 10 do 14 dana u vinifikatorima. Zatim slijedi fermentacija u inox spremnicima.

            • Dozrijevanje

              Dozrijevanje

              Cabernet Sauvignon svoju puninu dobiva u hrastovim bačvama u podrumima erdutske vinarije.

            • Potencijal dozrijevanja

              Potencijal dozrijevanja

              Vino je najbolje konzumirati između druge i četvrte godine jer tada postiže izuzetnu harmoničnost.

            • Pakiranje

              Pakiranje

              Butelja - 0,75 l

              FRANKOVKA, kvalitetno crno vino

              FRANKOVKA, kvalitetno crno vino

              Aroma višnje koja dominira i zrelo bobičasto voće te okusi tamne čokolade nastali dozrijevanjem u stoljetnim podrumima erdutske vinarije daju joj posebnu čar.

              Preporuka

              Preporuka

              Prija uz tradicijsku slavonsku kuhinju.

              Temperatura serviranja

              Temperatura serviranja

              Poslužiti na 18 °C.

              Vinograd

              Vinograd

              Grožđe uzgojeno u vlastitom vinogradu na obroncima Daljske planine, položaj Busija.

              Vinifikacija

              Vinifikacija

              Grožđe zbog temperature ubrano noću. Maceracija u trajanju od 10 do 14 dana obavljena u vinifikatorima, a fermentacija u inox spremnicima.

              Dozrijevanje

              Dozrijevanje

              Vino dozrijeva u hrastovim bačvama u drvenom podrumu.

              Potencijal dozrijevanja

              Potencijal dozrijevanja

              Piti odmah ili čuvati do tri godine.

              Pakiranje

              Pakiranje

              0,75 l

              • Preporuka

                Preporuka

                Prija uz tradicijsku slavonsku kuhinju.

              • Temperatura serviranja

                Temperatura serviranja

                Poslužiti na 18 °C.

              • Vinograd

                Vinograd

                Grožđe uzgojeno u vlastitom vinogradu na obroncima Daljske planine, položaj Busija.

              • Vinifikacija

                Vinifikacija

                Grožđe zbog temperature ubrano noću. Maceracija u trajanju od 10 do 14 dana obavljena u vinifikatorima, a fermentacija u inox spremnicima.

              • Dozrijevanje

                Dozrijevanje

                Vino dozrijeva u hrastovim bačvama u drvenom podrumu.

              • Potencijal dozrijevanja

                Potencijal dozrijevanja

                Piti odmah ili čuvati do tri godine.

              • Pakiranje

                Pakiranje

                0,75 l

                Meandar Portus, bijeli cuvee 0,75 l

                Meandar Portus, bijeli cuvee 0,75 l

                Aromatično i pitko vino profinjenih aroma i kiselina nastalo sljubljivanjem Graševine, Chardonnaya i Rajnskog rizlinga. Proizvedeno od grožđa s blagih padina Erdutskog vinogorja u kojem meandrira Dunav, u neposrednoj blizini ušća, portusa, Drave u Dunav. Odnjegovano u drvenim bačvama izrađenih od stoljetne slavonske hrastovine. Poslužite uz bijela mesa i ribu na temperaturi od 12 °C.

                Meandar Castellum, crni cuvee 0,75 l

                Meandar Castellum, crni cuvee 0,75 l

                Ovo plemenito vino rubin-crvene boje nastalo je sljubljivanjem Pinota crnog, Cabarnet Sauvignona i Zweigelta. Odlično odmjerene kiseline i srednje izraženi tanini izvrsno su se uklopili s njegovim voćnim bouquetom . Harmonija sastojaka postignuta je tijekom dozrijevanja u hrastovim bačvama u podrumima pod okriljem višestoljetnog castelluma obitelji Adamovich-Cseh. Poslužuje se na temperaturi 16-18 °C, najbolje uz tamna mesa, hladne nareske i uz dozrele sireve izraženijih aroma.

                Rose Erdutskih vinograda - vino s 5 zvjezdica

                Rose Erdutskih vinograda - vino s 5 zvjezdica

                Uz popularnu graševinu, još jedno vino Erdutskih vinograda osvaja nepca i srca ljubitelja vina. Sunce, proljetno cvijeće, svijetla žuto zelena boja mlade trave i tek prolistalog lišća, obilje feromona u zraku podižu dobro raspoloženje. Premda je proljeće tek stiglo, gotovo ljetne temperature ovih dana mame na uživanje u laganom ispijanju dobro ohlađenog vina na ljetnim terasama. Nježna ružičasta boja Rosea odlično se uklapa u kolorit i ugođaj.

                Opširnije

                Mailchimp